Cvetni medaljoni

BODIKA krepi srčnost in notranjo plemenitost, ko smo napeti in trpimo, morebiti brez pravega vzroka.
     
BOR okrepi spontano izražanje ter tudi sprejemanje lastne pristnosti in preprostosti. Pomaga nam tudi pri občutkih krivde in greha, ki si jih kot "grešni kozli" lahko naložimo na hrbet.


BREST okrepi moč, da se hitreje postavimo trdno na svoje noge in dokončamo svoje naloge, ki so običajno v dobrobit vseh.

BUKEV okrepi jasnost razumevanja naše okolice in je primerna takrat, ko smo preveč kritični ali nestrpni. Bukev kritiko preobraža v razumevanje, aroganco pa v ljubezen in sočutje. Človek z njeno pomočjo spet najde harmonijo in usklajenost s svojo okolico.ČEŠNJELIKA SLIVA okrepi notranjo trdnost in jasnost svežih misli ter zaupanje v samega sebe.          


ENCIJAN okrepi naše zaupanje v vesoljni red, da radostno sprejemamo dane okoliščine, vse kar imamo in kar smo dosegli.

GABER okrepi pozornost, tako da lažje vnašamo svežino in zanimanje v naše vsakodnevne dejavnosti in v enolično dolgočasno delo, ki nam je pobralo vse navdušenje in zanimanje.

GORJUŠICA okrepi našo notranjo svetlobo in nam s tem pomaga pri sprejemaju težkih življenjskih obdobij, ki so nam vzela voljo do veselja.

GREBENIKA pomaga pri vzpostavljanju pristnih prijateljskih stikov, tako z ljudmi kot tudi z našim notranjim bistvom.


HRAST okrepi lahkotnost in igrivost v delovanju. Pomaga nam, ko se pretirano izčrpavamo pri delu in si nalagamo preveč obveznosti.


BELI KOSTANJ miri naše misli, ko neprenehoma razmišljamo o nekem preteklem dogodku, ki se nam je zgodil. Beli kostanj nam pomaga, da najdemo notranjo jasnost in s tem mir v mislih.

KOSTANJEV POPEK okrepi učenje iz naših življenjskih izkušenj in življenje na osnovi predhodnih spoznanj.


PRAVI KOSTANJ okrepi naše notranje sonce in tako pomaga preživeti precej hude življenjske preizkušnje in najgloblje trpljenje, da lažje naredimo korak naprej. V času osebnostne preobrazbe z njegovo močjo lažje preraščamo stare vedenjske vzorce in začnemo izražati notranje zadovoljstvo.RDEČI KOSTANJ pomaga preobražati temno zaskrbljenost v svetle angelske misli, ki jih pošiljamo drugim, če že ne moremo drugače pomagati.

KOVAČNIK - ko nas prijetni oz. neprijetni dogodki iz preteklosti ovirajo v našem vsakdanjem življenju, nas muči domotožje ali občutek nekdanjih "zlatih" obdobij, preteklih partnerskih vez; takrat nam kovačnik pomaga uporabljati pretekle izkušnje tudi v našem vsakodnevnem življenju in nas s tem bogati.KRINKAR - ob njegovi pomoči hitreje preraščamo občutke strahu v hrabrost in pogum ter obenem tudi razvijamo zaupanje vase in notranjo trdnost. Primeren je tudi za "zaprte" mladostnike.

LESNIKA je primerna za tiste "grde račke", ki lasten občutek popolnosti in harmonije le s težavo prenašajo v ta svet. Lesnika preprečuje, da bi zunanja popolnost skalila notranji mir. Z njeno pomočjo lahko harmonično živimo tukaj in zdaj.
MACESEN nam krepi zaupanje v lastno moč in našo samozavest. Tako postanemo bolj ustvarjalni in spontani, lažje prevzamemo tudi pobudo za svoje nove korake.
MAJNIK krepi procese oživitve po vseh vrstah življenjskih pretresov, ob izgubi bližnjih, ob strahu pri nesrečah. Majnik pomaga povrniti občutek miru in zadovoljstva ter povezanost z Zemljinimi zdravilnimi energijami.
MEŠIČ pomaga okrepiti notranjo celovitost pri naši miselni razdvojenosti, ko nihamo med dvema možnostima. Razdvojemin osebam pomaga okrepiti notranji mir, srčnost in ranovesje, kar se navzven pokaže kot jasnost izbire.
MODRINKA (rožič) okrepi tako notranjo modrost in samozaupanje, kot tudi zaupanje v lastno duhovno bistvo, pri čemer lahko kot pomoč upoštevamo predloge drugih.

NEDOTIKA se uporablja pri razvijanju notranje mirnosti in potrpežljivosti v našem življenju; pomaga nam, ko smo nepotrpežljivi do drugih, ko nas moti njihov način delovanja. Pomaga tudi impulzivnim osebam, da se malce ohladijo v svojem delovanju.
OLJKA okrepi našo sposobnost preživetja v vsakodnevnih življenjskih preizkušnjah in nam s tem pomaga pri hudi duševni in posledično tudi telesni izčrpanosti.

OREH okrepi našo prodornost v trenutkih, ko potrebujemo podporo in zaščito pri novih korakih v našem življenju in pri naših novih projektih. Poleg tega je primeren za osebe, ki so že po naravi pionirji in prinašajo nove zamisli.
POTROŠNIK okrepo pravo ljubezen in se uporablja takrat, ko "izsiljujemo" pozornost in ljubezen naših bližnjih. Pomaga nam, da se hitreje povežemo s svojim srcem kot notranjim izvirom ljubezni.

REPIK okrepi naše srce, da lažje sprejemamo neprijetne občutke in "temne" dele naše osebnosti. Repik pomaga pri sproščanju, da lahko občutimo radost in tudi mir v sebi.

REŠILNE KAPLJICE so protistresna mešanica petih cvetov (majnika, sončeca, češnjelike slive, nedotike in srobota), ki pomaga pri tem, da se hitreje pomirimo pred, med in po močnih stresnih dogodkih, ki nas oz. bi nas lahko spravili s tira. Rešilne kapljice okrepijo notranji mir in začne se proces našega duševnega celjenja.SONČECE nas pomirja in nam vrača hrabrost, da se lahko soočimo tudi z najtežjimi preizkušnjami.


SPORIŠ umiri naše pretirano navdušenje in zagnanost za ideale drugih; omogoča prevlado našega zgleda in notranje mirnosti.


SROBOT pomaga pri miselni zmedenosti za tekoče stvari: medlost, zasanjanost in pomanjkanje pozornosti. Srobot krepi našo pozornost, s čimer tudi moč domišljije in jasnost našega delovanja v vsakem trenutku.
STOKLASA okrepi zavedanje življenjskega smisla in je primerna, ko se v življenju nekako ne najdemo, s tem pa tudi ne sreče in zadovoljstva. Stoklasa pomaga razkaditi miselne meglice, da se nam zjasni cilj in smisel našega življenja.
STUDENČNICA obuja stik z našim duševnim izvirom; uporabljamo jo takrat, ko smo togi tako v našem telesu, čustvih kot tudi v umu. Studenčnica preobraža togost v gibkost ter podpira učenje iz lastnih izkušenj.
ŠIPEK pomaga, da hitreje pričnemo uporabljati svojo moč za reševanje življenjkih izzivov.


TAVŽENTROŽA pomaga vsem "Pepelkam" okrepiti notranjo moč, da se postavijo zase, ter da lažje postavijo meje manipulativnim osebam, ki izkoriščajo njihovo dobroto.

TREPETLIKA pomaga pri razvijanju poguma in zaupanja v notranjo moč, da lahko naredimo korak v neznano brez poprejšnjega strahu. Poleg tega trepetlika pomaga pri jasnem razumevanju strahu, ki lahko v sebi nosi tudi določeno sporočilo.
TRTA okrepi plemenite sposobnosti vodij, da na vodilnem položaju delujejo kot dober kralj, ki s svojim vplivom pomaga pri razcvetu in razvoju kraljestva ter vseh sodelujočih.

ULEKS okrepi vzdržljivost in naše zaupanje v prebroditev hudih življenjskih preizkušenj, na primer po dolgotrajni bolezni, ko nas je do te mere strlo, da smo izgubili zaupanje v nadaljno borbo. Uleks zbudi žar notranjega ognja, da se kot pravljični ptič Feniks iz lastnega pepela zmagovito dvignemo iz težkih življenjskih bitk.VRBA - z njeno pomočjo igrivo prevzamemo vajeti usode in s tem odgovornost v svoje roke.


VRESA pomaga pri povezovanju s svojim bistvom in pri vzpostavljanju distance do problemov, da se lahko neobremenjeno lotimo njihovega reševanja.
Ni komentarjev:

Objavite komentar