nedelja, 8. februar 2015

CVETNA POBARVANKA

"Navihani škratki, sanjave vilinke, razposajene živalce in nežni cvetovi. Bitja, rojena iz cvetov dreves in cvetlic. K vam so prišla, da vas razveselijo, na igriv način podprejo in vam pomagajo. Vsaka pobarvanka nosi v sebi svojo zgodbo in pomen."

Te dni je v Zavodu Noreja izšla nova knjigica - Cvetna pobarvanka. 


To pa ni čisto navadna pobarvanka, kakršnih ste vajeni (vi ali vaši otroci). V njej so na igriv način prikazane rastline, ki niso nič več in nič manj kot zdravilne Bachove cvetke. 


Saj veste, kdo je bil Edward Bach? Ne, ne, ni bil skladatelj...bil je zdravnik, ki je med vsemi rožicami, drevesi in travami našel 39 takih, ki delujejo na različna čustvena stanja. Tista, ki vas nekako omejujejo, na nežen način preobrazijo tako, da vas podpirajo. Bachove cvetne kapljice se jim reče. 

Nato so se nekega dne en škrat in dve vilinki (Jan, Metka in Maja) znašli skupaj in začeli ustvarjati glinene obeske - Cvetne medaljone, v katere so vnesli Cvetne kapljice in nanje vtisnili Cvetne znake. Ampak znake je bilo treba najprej narisati. In takrat, ko so se povezovali z deli rastlin in risali znake, so se neizmerno zabavali. Bitja rastlin znajo biti navihana! Včasih so se pokazala v prav prisrčnih risbicah. In iz vesolja je blisknila ideja: "Kaj pa če bi naredila še pobarvanko? Cvetna se ji bo reklo..."

No, tako. Sedaj je tu. Cvetna pobarvanka. Moja prva knjižica. Moje malo bitje. 
Tako svetla, nedolžna, igriva, skrivnostna, navihana, nežna in hkrati močna. 
Je del mene in jaz sem del nje. 

Škratki, vilinke, bitja plodov, semen in ostali navihanci vas vabijo, da jih spoznate, pobarvate in se na igriv način povežete z rastlinami, Bachovimi cvetkami!


Maja


Ni komentarjev:

Objavite komentar